Panoul de visuri și lista dorințelor

Primul pas spre o viata proactiva este sa iÈ›i faci panoul de visuri È™i lista dorinÈ›elor.

Primul pas în orice lucru pe care îl faci ar trebui sa fie setarea obiectivului. Cam asta vreau tu sa faci prin acest articol. Sa te ajut sa iti setezi niste obiective in viata, iar tu sa Ã®ncepi in mod proactiv sa le Ã®ndeplineÈ™ti.

Sunt doua metode prin a face acest lucru : panoul de vise si lista dorintelor.

1. Panoul de visuri

Acest panou presupune ca tu sa iti lipesti poze cu lucrurile care vrei sa le ai sau sa ti se intample in viata. Iti poti pune poze cu un Porsche, un corp bine lucrat, un iPhone sau cu doi oameni indragostiti.

Poti sa decupezi din reviste sau poti sa le tragi la imprimanta. Poti sa iti cumperi un panou special pe care sa il faci un fel de tablou, sau poti sa lipesti pozele pe mobila (cum am facut si eu).

Odata ce ti-ai lipit pozele, trebuie sa stii ca nu e indeajuns doar sa te uiti la ele. Din cartea Magia de Rhonda Byrne am invatat o tehnica pe care vreau sa o impartasesc cu tine.

Dimineata si seara uita-te la pozele de pe panou si inchipuieti ca deja ai acele lucruri. Transpune-te la sfarsitul anului cand iti dai seama ca tot ce ti-ai pus pe panou s-a indeplinit. Nu-i asa ca ai fi plin de recunostinta ?

Simtind aceasta recunostinta uita-te la poza specifica si spune Multumesc de 3 ori si apoi obiectivul, ca si cum acest lucru deja s-ar fi intamplat.

Exemplu : Te uiti la poza cu Porsche si zici in gand Multumesc, Multumesc, Multumesc ca am acest Porsche model [insert Porsche model].

ATENTIE ! Trebuie sa fi extrem de atent la micile detalii pentru ca vei primii exact ceea ce vei cere. Daca Porscheul ala nu are exact culoarea pe care o vrei atunci mai cauta.

Fii atent si la exprimare. Poti zice multumesc ca l-am obtinut/l-am primit/ sau pur si simplu ca il am.

Lucrul pe care il ceri trebuie sa fie foarte clar. Daca te uiti la poza cu o relatie si spui “Multumesc ca am o relatie de vis” e ceva foarte abstract. Da mai multe detalii : “Multumesc ca am o relatie cu un partener foarte atragator, care ma iubeste si ma respecta”. Repet, fii explicit in ceea ce vrei pentru ca exact acel lucru o sa-l primesti.

2. Lista dorințelor.

Aceasta este o lista pe care iti scrii toate lucrurile pe care vrei sa le faci in viata. Aceasta lista ar trebui sa fie ca un fel de obiective nebunesti ale tale. O poti lua ca si un Bucket List, adica o lista cu lucrurile pe care vrei sa le faci inainte sa mori.

Ia-ti o foaie de hartie si scrie tot ce iti vine in minte. Nu te rusina de lucrurile pe care le scrii. Pana la urma asta e o lista personala si nu ai de ce sa iti fie rusine cu tine.

De fiecare data cand iti mai vine o idee mai adauga la lista. O data ce ai trait un lucru poti sa il tai.

Diferenta dintre cele doua metode este ca in prima iti setezi lucruri pe care vrei sa le ai, iar in a doua obiective nebunesti.

De exemplu: Pe panou de visuri pui un corp cu muschi si zici ca vrei sa slabesti 5 kg. Pe lista de dorinte scrii ca vrei sa alergi un maraton sau ca vrei sa faci 100 de flotari.


Daca ai un panou de visuri si o lista de dorinte deja ai un scop in viata. Tot ce trebuie sa faci este sa incepi sa muncesti spre acel scop.

De folos ar fi sa te concentrezi pe un lucru odata. Adica mai intai indeplinesti tot ce vrei legat de sport si apoi te poti concentra pe cum sa obtii bani pentru masina visata.

Aceste metode te fac sa fi proactiv. Sa te muti tu spre scopurile tale, nu sa astepti sa vina ele la tine.

Stay alfa.

Beliebte Posts