"Atunci când ierÈ›i, nu schimbi trecutul ci viitorul’

Adânc mesaj! Iertarea – hm, o chestiune extrem de greu de obÈ›inut intr-o lume in care ranchiuna si nefericirea sunt la moda in fiecare sezon.

Cum sa ierti? Esti nebun? Pai daca ierti, tie ce-ti mai ofera confort?

Tu pe ce (cine) mai dai vina?

Oamenii nu sunt invatati sa ierte, nu sunt invatati sa-si elibereze sufletele de balastul trecutului… ei sunt invatati sa adune! Lucruri si mai ales traume.

De aici si problemele pe care le intampina atunci cand vine momentul iertarii (asta in cazul in care-si pun vreodata aceasta problema).

Sa ierti este ingrozitor de greu! De ce? Pentru ca iertarea iti curata sufletul, iertarea iti ‘rapeste’ acea zona care te mentine in trend-ul general – intunecat, nefericit, ridat.

Ce vei face dupa ce-ti vei curata sufletul? Cum te vei mai adapta la mediul inconjurator daca nu vei mai avea un suflet incarcat de traume? Cum te vei mai intelege cu ceilalti?

Si uite asa incepi sa te indoiesti de fericire. Si refuzi sa ierti! Refuzi sa ierti si nu realizezi ca tu iei otrava, dar speri sa moara celalalt. Ce iluzie!

Da, ai citit bine, tu esti cel care se otraveste in momentul in care aduna traume.

Unii nu iarta pentru ca nu vor sa fie slabi. Asa au ei impresia… ca devin slabi daca iarta. O alta viclenie care le-a fost bagat in cap…

Sa ne intelegem, atunci cand ierti, faptele nu dispar din constiinta ta. Nu, ele raman acolo ca lectii de viata, insa nu mai au putere asupra ta.

Ati observat ce se intampla atunci cand ai fost refuzat, pacalit, parasit, umilit? Te transformi in victima si incepi sa-ti strigi durerea peste tot.

Vorbesti non-stop despre durerea ta. Uneori o cari dupa tine in urmatoarea relatie, fara sa te gandesti ca noul partener nu este obligat sa preia acest balast de la tine. Nu spuneti ca nu… am trecut pe acolo.

De ce se intampla asta? Pentru ca refuzi sa constientizezi si sa-ti cureti trecutul. In loc sa faci asta, tu il bagi intr-un sac si il cari in spate. Si, cu cat se aduna mai multe traume, cu atat mai greu devine sacul pentru tine.

Renunta la ura, renunta la ranchiuna, la razbunare – alege lumina. Daca vrei sa ai un viitor frumos, iarta, curata-ti trecutul. Cum crezi ca poti obtine un viitor curat cu un trecut murdar si nelinistit? E imposibil!

Iertarea nu este un semn de slabiciune ci, dimpotriva, un act de curaj. Razbunarea iti umple sufletul cu otrava, iertarea ti-l lumineaza. Mania nu duce nicaieri, iertarea insa iti asterne pacea in suflet.

Stiu ca nu e usor, insa ce preferi – un viitor plin de traume sau un viitor frumos si curat?

Alegerea iti apartine…

Beliebte Posts